wtorek, 9 lipca 2013

Mrożony mus truskawkowy

Ostatni moment, żeby przygotować mus truskawkowy i go zamrozić. Ja dostałam całą skrzynkę truskawek i z nadmiaru szczęścia musiałam wykombinować co z nimi zrobić. Pomysł na to co zrobić z nadmiarem truskawek, czy innych owoców. Mus wydał mi się szybkim i ciekawym rozwiązaniem. W zimie można z niego zrobić truskawkowy krem do ciasta lub lody! 


Składniki:

truskawki
cukier

Wykonanie:
10 min

1. Umyć i osuszyć truskawki. Obrać z szypułek.

2. Zmiksować truskawki z cukrem. Cukier dodajemy wedle uznania.

3. Przelać do słoika i zamrozić (nie bójcie się, słoik nie wybuchnie w zamrażarce)

Powodzenia! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz